6 Pyetje qe duhet t’i kerkoni para se te perzgjedhni kompanine per Penetration Testing

  • November 6, 2020

6 Pyetje qe duhet t’i kerkoni para se te perzgjedhni kompanine per Penetration Testing

Kompanitë e shquara që bien viktima të hakerëve janë bërë shumë të zakonshme në lajme. Disa nga shkeljet më të mëdha të sigurisë përfshijnë kompromisin e mijëra informacioneve të klientëve. Padyshim jo lloji i shtypit që dëshironi, për të mos përmendur dëmin e pariparueshëm të biznesit tuaj. Kjo mund të jetë paksa e frikshme për një pronar të biznesit të vogël, veçanërisht nëse mendoni se këto kompani të mëdha kanë sigurinë kibernetike më të mirë që mund të blejnë.

Ka kompani që testojnë sigurinë kibernetike. Ky shërbim quhet Penetration Testing (ose PenTesting).  Shumica e viktimave të piraterisë, të mëdha dhe të vogla, nuk arrijnë ta shfrytëzojnë këtë shërbim. Zgjedhja e një kompanie për të PenTest sistemin tuaj është e rëndësishme, jo vetëm për sigurinë tuaj, por edhe për reputacionin e kompanisë tuaj, dhe sigurinë e të dhënave personale të klientëve. Ju nuk doni t’i jepni askujt thjesht akses në sistemin tuaj dhe t’i bëni të prodhojnë pranë tij, doni një kompani që mund t’i besoni. Nëse po kërkoni një kompani me reputacion për të provuar sigurinë e kompanisë tuaj, ka gjashtë pyetje që duhet të merrni parasysh.

A janë ata me përvojë? Sa kohë ka kompania e provave të sigurisë në biznes? Me çfarë lloj klientësh punojnë ata? Çfarë lloj trajnimi kanë punonjesit? Bëni disa pyetje në lidhje me aftësitë e kompanisë, është gjithashtu e pranueshme të merrni referenca të klientit dhe t’i pyesni ata për cilësinë e shërbimit që ata kanë marrë.

A i përkasin testuesit një organizate standardizuese? Pyesni kompaninë e sigurisë në lidhje me kontrollet mbi sfondin që ata kryejnë tek punonjësit e tyre. Këta janë njerëzit të cilëve ju po ua dorëzoni “çelësat e kalasë tuaj”. Është e rëndësishme të siguroheni që ata nuk janë hakerë të punësuar të maskuar. Kompanitë e Penetration Testing kanë shtresa të kontrolleve të sfondit, dhe partner me organizata që certifikojnë testuesit. Një kompani e besueshme Penetration Testing do të ndajë këtë informacion me ju.

Çfarë certifikatash dhe gradash kanë marrë testuesit? Në të njëjtën mënyrë ju do të telefononit kolegjin dhe do të kontrollonit dy herë arsimimin e një aplikanti që aplikon për një punë të nivelit të lartë. Ju gjithashtu mund të kontrolloni me agjencitë e standardizimit që vërtetojnë kompaninë e pentesting. Sigurohuni që të kontrolloni gjithashtu me agjencinë, cili është niveli aktual i çertifikimit për kompaninë e ardhshme?

A janë ata të pajisur për të trajtuar testimin e një organizate siç është imja? Brenda ndërmarrjeve të ndryshme që ofrojnë Penetration Testing, ekzistojnë shkolla të ndryshme të mendimit në lidhje me metodat e ndryshme të testimit të sigurisë. Flisni me kompaninë qe kryen Penetration Testing në lidhje me nevojat tuaja specifike të sigurisë dhe merrni një mendim nëse metodat e tyre do të funksionojnë për organizatën tuaj.

A mbron kontrata rrjetin dhe harduerin e kompanisë suaj? Para se të lejoni që dikush tjetër të ngatërrojë rrjetet dhe sistemet tuaja, sigurohuni që të mbuloni përgjegjësinë. Ashtu si do të siguronit që një kontraktues të jetë plotësisht i siguruar para se t’i jepni atij hyrjen në shtëpinë tuaj, kështu ndodh me Penetration Testing. Practiceshtë praktika më e mirë të hartoni një kontratë që e bën kompaninë PT përgjegjëse nëse ato dëmtojnë sistemin tuaj.

Njihuni me partnerin tuaj të testimit të depërtimit, është e rëndësishme që edhe ju të jeni rehat me ekipin që i jepni akses në informacionin tuaj. Kontrolloni dy herë kredencialet e tyre dhe sigurohuni që ata kanë aftësi për ta bërë rrjetin tuaj të papërshkueshëm nga hakerat, sepse “pasi të hakohemi nuk ka kthim mbrapa”.

Findbug pa dyshim eshte nje zgjidhje mjaft e mire per ofrimin e ketyre shebimeve.